On-line пријавување за вработување на државни службеници http://prijava.aa.mk

Агенцијата за администрација ве охрабрува да се пријавите on-line на отворените јавни огласи за вработување во државната и јавната служба.

За сите вас кои претпочитате тоа до го направите на стариот добар начин, со поднесување на писмена пријава, ви овозможуваме сами да ја симнете и отпечатите пријавата за вработување на државен службеник.


Важно!!!

Информација за кандидатите за вработување

Доколку имате проблем со читањето на e-mail пораката добиена од Комисијата за спроведување на стручен испит во Агенција за администрација (oglasi@aa.mk), потребно е да ги направите следниве неколку чекори:

1. На компјутерот од каде ја проверувате Вашата e-mail адреса, потребно е да биде инсталирана Македонска поддршка;

2. Доколку како пребарувач користите Internet Explorer, потребно е да го направите следното подесување:

На линијата со мени изберете View > Encoding > Unicode (UTF-8),  kako  на сликата подолу:

2а. Доколку пак, како пребарувач користите Mozilla Firefox потребно е да го направите следното подесување:

На линијата со мени изберете View > Character Encoding > Unicode (UTF-8),  kako на сликата подолу:

Ако и понатаму имате проблеми, обратете се до Агенцијата за администрација.